Divorce-Law_MainPic תהליך גירושין
Divorce-Law_MainPic תהליך גירושין
פנייה לייעוץ אישי



    חוששת להתגרש? איך לדעת שהגיע הזמן להתגרש

    בני זוג רבים הנקלעים למשבר זוגי, מתלבטים פעמים רבות מהו הצעד הבא הנכון לעשותו: האם להמשיך ולהשקיע בניסיון לאחות את הקרעים? האם להתמיד בפגישות הייעוץ למרות שבן הזוג השני מגיע אליהם כמי שכפאו שד? אולי הגיע הזמן לחתוך ולפנות לפרק ב' לאחר שכלו כל הקיצין?

    האם קיימים סימני דרך מוקדמים היכולים להורות לנו מהי הדרך הנכונה ללכת בה? האם קיים תמרור המעיד על סוף הדרך? איך אפשר לדעת שהגיע הזמן להתגרש?

    תוכן עניינים

    לא תמיד התייעצות עם חברים קרובים או זוגות שעברו תהליך דומה, תועיל לפתור את הדילמה. שכן סביר להניח שאף אחד מן היועצים לא יפרוס בפניכם את מלוא התמונה ואת כל הנסיבות שהביאו אותו להחלטה. לכן חשוב לזכור שבסופו של דבר, ההחלטה שלכם, היא רק שלכם! כל מקרה אינו דומה למשנהו וההסתמכות על מקרה שונה, מסוכנת.

    אז איך להתגרש עם סימני קריאה ולא עם סימני שאלה?

    ולפעמים החגיגה נגמרת? כיבוי אורות!

    לפעמים לאחר תקופה ארוכה או אפילו סתם כך, בני הזוג מגלים שפשוט…זה נגמר. הם הקימו תא משפחתי, גידלו ילדים ועכשיו, שוררת אצלם תחושה של מיצוי, חוסר התעניינות בבן הזוג, מריבות חוזרות ונשנות ושתיקות ארוכות.

      פנייה לייעוץ ראשוני ללא התחייבות

      אלו בהחלט סימנים שיש בהם כדי לרמוז שהגיע הזמן לעשות מעשה. ישנם זוגות שייקחו את אותות האזהרה האלו לכיוון של התחדשות, של מאמץ להשתנות ולשקם את הקרירות הזוגית שפשתה, וישנם זוגות שיפרשו את האותות הללו כתמרורי "עצור" וסימן שפרק זה הסתיים. כמובן שאין דרך נכונה או שגויה, והפרשנות היא סובייקטיבית ותלויה בתכונות הנפשיות של בני הזוג, ולכן התשובה "איך להתגרש" או "האם להתגרש", היא פונקציה של רצון בני הזוג. יחד עם זאת, בכל דרך שבה יבחרו ללכת, חשוב מאוד להביא בחשבון את ההשפעה של החלטתם על ילדי בני הזוג, ואת ההיערכות ליום שאחרי. החלטה מושכלת ושקולה – תוביל לתוצאה הרצויה.  

       האם להתגרש לאחר נקיטת אלימות מצידו של הבעל?

      חיי נישואין עלולים להיקלע לקשיים מסיבות רבות. כל סיבה עשויה להוביל לנקיטת פעולה אחרת מצידה של האישה ולהתלבטות קשה באשר להמשך דרך. אולם נדמה שישנו מקרה אחד שבו השאלה "איך להתגרש" כלל אינה רלוונטית שכן התשובה ברורה: ודאי שכן. העילה היא נקיטת אלימות מצידו של הבעל.

      מחקרים מוכיחים כי נקיטת אלימות מצידו של בן הזוג אינה נשארת פעמים רבות בבחינת מקרה שלא יחזור שנית. הסטטיסטיקה הוכיחה כי בן זוג שנקט כלפי בת זוגו באלימות, ואין זה משנה כלל אם מדובר באלימות פיזית, אלימות כלכלית או אלימות מילולית, יחזור על מעשיו בכל עת שיחשוב שהאלימות תפתור את הבעיה שניצבה מולו במסגרת חיי הנישואין.

      אלימות מכל סוג שהוא, היא בהחלט אור אדום בוהק המעיד שזו העת לעשות מעשה ולהפריד כוחות, לפני שזו תגלוש גם לאלימות כנגד הילדים וכד'. ביצוע פעולות החורגות מהנורמה החברתית, שומט את הקרקע מתחת לבסיס הדרוש לחיי נישואין תקינים. חשוב להדגיש כי אל לה לאישה לשאת על עצמה את עול האשם, שכן בן זוגה הנוקט באלימות, הוא ורק הוא האשם היחיד בסיטואציה.

      איך להתגרש לאחר בגידתו של הבעל?

      אחת הדילמות הנפוצות בין בני זוג בבואם לשקול גירושין, היא איך להתייחס לבגידתו של בן הזוג. תהליך גירושין לאחר בגידה קשה יותר ואף כואב יותר שכן מעשה הבגידה פוגע קשות באמון ההדדי האמור לשרור בין בני הזוג, אמון שעל בסיסו נבנו חיי הנישואין והוקם תא משפחתי לבני הזוג ולילדיהם.

      האם ניתן לראות במעשה הבגידה סוף פסוק או שמא מעשה זה יכול לשמש כנדבך לבנייה מחודשת של חיי הנישואין? התשובה כמובן אינה פשוטה. אם מעשה הבגידה והרומן מחוץ לנישואין התמשך על פני זמן רב באופן שניתן להגדירו כ"נישואין שניים" של הבעל, הרי שהמציאות מוכיחה כי במקרה זה, בניית האמון המחודשת היא כמעט בלתי אפשרית, שכן מעשה הבעל מוכיח כי שוב אין הוא רואה את בת זוגו ככזו שאיתה בחר לחלק את חייו. אולם אם מדובר במעידה חד פעמית, או כפי שנקרא בלשון ההמונים, "סטוץ", הרי שבמקרה זה, חרטה גמורה של הבעל וקבלה לעתיד, עשויה לסלול את הדרך להמשך חיי נישואין תקינים.

      יצוין כי התייחסותו של בית הדין לבעל שזנה היא כדלקמן:

      1. בעל שזנה, אינו מחויב לגרש את אשתו ואם בית הדין משתכנע שתיקן דרכיו ושואף לשלום בית, הרי שהוא רשאי להמשיך לחיות עם בת זוגו.
      2. אם האישה טוענת כי בעלה "מאיס עליה" שכן היא עם אחרת, זו בהחלט עילת גירושין עפ"י ההלכה, והבעל יהיה מחויב לגרש את אשתו ולתת לה את כתובתה.
      3. בעל שבגד, רשאי להתחתן עם האישה שהיה איתה, בניגוד לאישה שזנתה שאסורה לבעלה ולבועלה.

      סיכום: השאלה איך לדעת שהגיע הזמן להתגרש היא שאלה שהתשובה עליה, יכולה להינתן רק ע"י בני הזוג, זאת לאחר שקילת כל הנתונים ושמיעת קולו של הלב. יחד עם זאת ישנם מצבים, כמו אלימות מצידו של הבעל או בגידה מתמשכת, שבהם התשובה ברורה יותר ומוחלטת יותר.

      *יובהר בזאת כי האמור באתר תהליך גירושין – Divorce-Law אינו תחליף לייעוץ משפטי, אין בו משום חוות דעת או המלצה משפטית. העושה שימוש באתר, עושה כן על דעתו ובאחריותו.

      לייעוץ ראשוני חייג 077-2315790 (זמינות 24 שעות)
      פנייה לייעוץ ראשוני ללא התחייבות

        מידע חשוב נוסף